2011-11-30
15:23:22
Saffrans pannacotta perfekt nu till jul att bjuda på



Vill du bjuda på något riktigt gott som passar nu till vinter/jul?
Då passar saffranspannacotta utmärkt den är jätte god!
Jag har lite blåbärssylt uppe på som bryter av lite men om man inte gillar det kan man ha lite grädde att toppa med, det är super gott och detta går väldigt fort att göra.
Här har ni ett enkelt recept på det. :)
Saffrans pannacotta.
portioner: 4st
Ingredienser:
2 gelantinblad
5dl vispgrädde
1pkt saffran (0,5g)
1/2dl socker
1tsk vaniljsocker
Topping:
4msk blåbärssylt (Eller toppa med sötta grädd roser)
Du gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp grädde, saffran, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta av från värmen.
- Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp. Låt svalna några minuter.
- Häll upp gräddblandningen försiktigt i 4 glas. Lägg en klick sylt på gräddblandningen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med bär.
Kommentera inlägget här: